Coret Genealogie brengt leiderschap, ervaring in de ‘FHISO Founding Member’ groep

VOOR ONMIDDELIJKE PUBLICATIE

Den Haag (Nederland) en Gilbert, AZ (USA) — 11 oktober 2012 — Coret Genealogie en Family History Information Standards Organisation, Inc. (FHISO) hebben vandaag aangekondigd dat Coret Genealogie zijn plannen heeft afgerond om stichtend lid van de organisatie te worden. Als onderdeel van dit proces heeft Coret Genealogie zijn oprichter, Bob Coret, aangewezen om de organisatie als lid te vertegenwoordigen.  Bob zal, samen met andere FHISO leden uit de wereldwijde genealogische gemeenschap, participeren in de ontwikkeling van standaarden voor de digitale representatie en het delen van familiegeschiedenis en genealogische informatie.

“Ik ben ervan overtuigd dat de genealogische gemeenschap als geheel – organisaties met en zonder winstoogmerk, collega’s en concurrenten, ontwikkelaars en eindgebruikers – profijt hebben van standaarden. FHISO biedt ons de mogelijkheid om het inzicht van alle internationale genealogische spelers te combineren bij het ontwikkelen van standaarden op het vlak van familiegeschiedenis”, zei Bob Coret, oprichter van Coret Genealogie.

“Coret Genealogie bouwt sinds 2003 gereedschap en netwerken in de Nederlandse genealogische gemeenschap. Of het nu gaat om inhoud of verbindingen, we hebben allemaal voordeel van Bob Coret’s ervaring en inzicht. Dat Bob zich vanuit Nederland aansluit bevordert het wereldwijde netwerk van technologen en genealogen die samenwerken om FHISO’s onafhankelijke en zelfbesturende operatie mogelijk te maken”, zei Robert Burkhead, waarnemend voorzitter van FHISO.

Het Nederlandse bedrijf Coret Genealogie biedt een variëteit aan webgebaseerd genealogie gereedschap. Genealogie Online publiceert stambomen en door vrijwilligers gescande bronnen. De website fungeert ook als een onderzoeksgereedschap, door suggesties te geven aan deelnemende genealogen omtrent online beschikbare bronnen die gerelateerd zijn aan het eigen genealogische onderzoek en omtrent overeenkomsten tussen gepubliceerde stambomen. Stamboom Forum is een sociaal netwerk voor genealogen. Deze website faciliteert de uitwisseling van kennis en diensten in de Nederlandstalige genealogische gemeenschap. Het brengt ook genealogen met elkaar in contact, op basis van de familienamen die zij onderzoeken of het genealogische evenement dat zij bezoeken. Voor meer informatie over de hulpmiddelen die Coret Genealogie levert, bezoek http://genealogie.coret.org/

FHISO is een standaards ontwikkelende organisatie die de internationale familiegeschiedenis en genealogie gemeenschap samenbrengt in een transparant, zelfbesturend forum om informatiestandaarden te ontwikkelen om de huidige interoperabiliteitsproblemen op te lossen. Voor meer informatie over FHISO, bezoek http://fhiso.org/.

Wij nodigen u uit om Coret Genealogie en haar oprichter, Bob Coret, te verwelkomen bij FHISO!

Contactpersonen:

Coret Genealogie (Dutch and English), genealogie@coret.org

FHISO General Enquiries, enquiries@fhiso.org; Membership enquiries, membership@fhiso.org; FHISO Media Relations, Anthony C. Proctor (acproctor@fhiso.org)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.